+31 (0)591-239284 info@healthwisekliniek.nl

Veelgestelde vragen

CHIROPRACTIE

Wat is chiropractie?

Chiropractie zijn correcties van de ruggengraat voor het welzijn van uw ruggengraat en zenuwstelsel.

Ons centraal zenuwstelsel heeft een enorm belangrijke functie en wordt daarom beschermd door de ruggengraat. Wanneer er een verschuiving van een wervel plaatsvindt, kunnen zenuwen beklemd raken. Dit wordt “subluxatie” genoemd. De chiropractor zet door middel van een correctie de wervel op de juiste plaats, zodat de zenuwen geen belemmering hebben en ongestoord signalen kunnen sturen naar ons lichaam.

Ons zenuwstelsel stuurt het immuunsysteem, hormoonstelsel en alle organen aan, dus het is heel belangrijk om uw ruggengraat in goede gezondheid te houden. Chiropractie is niet alleen een oplossing voor rug- en nekklachten, maar is van belang voor de functie van ons hele lichaam.

Ons zenuwstelsel is waar alles begint, alle signalen naar ons lichaam zijn afkomstig van ons zenuwstelsel, door deze in goede conditie te houden, verbetert dat een breed scala aan klachten en ziektes. Door de onderliggende oorzaak te behandelen en niet slechts symptomen te verbloemen met medicijnen, geeft dit ons lichaam de kans te herstellen. Een goed functionerend zenuwstelsel = een goed functionerend lichaam!

Hoe lang duren de afspraken en wat kan ik verwachten?

Tijdens de eerste afspraak gaat de chiropractor u vragen stellen, uw medische achtergrond leren kennen en een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitvoeren, dit duurt ±45 minuten.

Tijdens de tweede afspraak krijgt u gezondheidsadviezen en uw eerste behandeling, dit duurt ±45 minuten.

De vervolgbehandelingen duren ±15 minuten.

Hoe vaak word ik behandeld?

Dit ligt aan uw klachten en problemen. Tijdens de intake zal Dr. Molina u een indicatie geven van de frequentie van behandelingen. De frequentie is dus geheel afhankelijk van de situatie van de patiënt, maar als voorbeeld:

Tijdens de eerste fase moet het lichaam de nieuwe stand van de wervels accepteren. De spieren zullen aan het begin weerstand bieden, omdat de spanning al lange tijd was aangepast aan de scheefstaande wervels. Vandaar is aan het begin een intensieve behandeling nodig, twee of drie keer per week om uw lichaam te stabiliseren. Er kunnen ontgiftingsreacties gebeuren, vandaar dat u voldoende water moet drinken en rust moet nemen.

Tijdens de tweede fase is het de bedoeling uw lichaam weer te laten wennen aan de correcte positie van de ruggenwervels. De frequentie van de behandeling neemt af, u komt bijvoorbeeld één keer per week.

Tijdens de derde fase komt u bijvoorbeeld maandelijks of eens in de twee maanden terug om ervoor te zorgen dat uw ruggengraat in dezelfde positie blijft en daarmee toekomstige problemen te voorkomen! U kunt dit bezien als een “APK controle” van uw ruggengraat of net zoals u eens in de zoveel tijd naar de tandarts gaat voor een gebitscontrole.

Mag ik chiropractische behandelingen ondergaan als ik een rugoperatie heb gehad?

Ja, dat mag. Vraag uw röntgenfoto’s aan bij uw ziekenhuis, neem deze mee naar uw afspraak. Dr. Molina zal hier dan rekening mee houden.

Bij welke ziekten kan chiropractie helpen?

Chiropractische behandelingen zijn voor patiënten van alle leeftijden en helpen bij verschillende ziekten. Het is vaak bekend dat chiropractie helpt bij rug- en nekklachten, migraine en hoofdpijn. Echter helpt chiropractie ook bij vele andere ziektes en klachten, want onze algehele gezondheid is afhankelijk van de staat waarin ons zenuwstelsel zich bevindt.

Is chiropractie nuttig voor mij als ik geen rugpijn heb?

90% van zenuwbeklemmingen geven geen pijnsymptomen, vandaar dat het voor zowel mensen met en zonder rugpijn en voor zowel gezonde als zieke mensen, zeer belangrijk is om door een chiropractor gecheckt te worden.

Is de behandeling pijnlijk?

Over het algemeen zijn de correcties niet pijnlijk, maar afhankelijk van uw situatie kan het een kort gevoel van discomfort geven, maar dit verdwijnt heel snel. De behandeling wordt door de meeste mensen als prettig ervaren en geeft vaak direct al verlichting van uw klachten.

Welke technieken past de chiropractor toe?

Dr. Molina past verschillende chiropractische technieken toe om structurele verandering aan te brengen in uw ruggengraat, o.a. CBP (Chiropractic BioPhysics), Diversified, Thompson, Gonstead, Decompressie Therapie, ART (Active Release Technique) en behandelingen met de Accustim (dit is prettig voor degenen die bang zijn voor ‘’kraken’’).

Ook doet hij Myofasciale technieken (triggerpoint behandelingen voor spieren en omliggend bindweefsel), Cold laser (Photobiomodulatie) en FAKTR (Functional and Kinetic Treatment with Rehab).

Aan welke universiteit heeft de chiropractor gestudeerd?

Dr. Molina is afgestudeerd aan Parker University in Dallas, Verenigde Staten en heeft daar de universitaire graad en titel ‘Doctor of Chiropractic’ behaald.

Wat zijn de prijzen?

Onze prijzen vindt u onder het kopje Tarieven op onze website.

Worden chiropractische behandelingen vanuit de ziekteverzekering vergoed?

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering worden behandelingen vanuit het alternatieve pakket deels vergoed tot een maximaal bedrag per jaar.

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

Nee, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig en kunt op eigen initiatief een afspraak inplannen.

__________________

U kunt succesverhalen van onze chiropractie patiënten lezen onder het kopje Testimonials op onze website.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel niet om ons te bellen, wij staan u graag te woord en helpen u verder. Of bel om direct een afspraak in te plannen!

Contact 

Werktijden Ma t/m Do 9:00-17:00

Locatie

Healthwise Kliniek

Van Echtenskanaal NZ 634B

7891 AW Klazienaveen

Telefoonnummer

0591 23 92 84

E-mail

info@healthwisekliniek.nl