+31 (0)591-239284 info@healthwisekliniek.nl

Je hoeft geen klachten te hebben aan je rug of nek.

Je hoeft niet telkens blessures te krijgen.

Je hoeft niet altijd vermoeid te zijn.

Waarom kiezen voor chiropractie?

Geen rug- en nekklachten meer ✅

voorkom blessures✅

Verbeter je energie level✅

Healthwise Kliniek geeft een beperkt aantal GRATIS intakegesprekken weg voor chiropractici.

Er zijn nog 8 gratis intakegesprekken over...

Is chiropractie iets voor u? Een simpele vraag. Is de tandarts iets voor u? Deze vraag moet op dezelfde manier worden beantwoord als voor chiropractie. We gaan niet alleen naar de tandarts om onze tanden te behandelen, maar ook voor controle om gaatjes te voorkomen. We gebruiken onze tanden alleen om ongeveer 3 keer per dag te kauwen, maar onze rug gebruiken we voortdurend. Dus waarom hechten we niet hetzelfde belang aan onze rug? Waarom zou u uw rug niet regelmatig laten controleren, net als uw gebit?

Mike Stuart

Servando Molina, DC (chiropractor)

Plan een gratis intakegesprek.

Er zijn nog 8 gratis intakegesprekken over...

Wat onze patiënten zeggen

"Door de onderliggende oorzaak te behandelen en niet slechts symptomen te verbloemen, geeft dit ons lichaam de kans te herstellen! Bedankt Dr. Molina!!! 🙂"
Chiropractie patient
"Deze “onderhouds” behandeling houdt mijn rug in goede konditie en heb dan ook jarenlang geen rugpijn meer!!"
Chiropractie patient

Onze missie is...

Welness diensten

WELLNESS DIENSTEN BIEDEN DOOR BEHANDELINGEN DIE OP FEITEN GEBASEERD ZIJN EN ZEER EFFECTIEF BEWEZEN ZIJN, INDIEN OP DE CORRECTE MANIER TOEGEPAST.

Onderwijzen

ONDERWIJZEN HOE U VAAK GEMAAKTE FOUTEN, DIE UW KLACHTEN IN UW DAGELIJKS LEVEN KUNNEN GEVEN, KUNT VERMIJDEN.

Veroudering

HOE U VEROUDERING KUNT TEGENGAAN DOOR TE ONDERWIJZEN WAT DE LAATSTE ONDERZOEKEN LEREN OVER VERLENGING VAN LEVENSDUUR.

effectieve oefeningen

HOE U SIMPELE, MAAR EFFECTIEVE OEFENINGEN KUNT DOEN DIE VEILIG ZIJN. ZELFS VOOR MENSEN MET RUGPROBLEMEN.

lichaamshouding

ONDERWIJZEN WELKE LICHAAMSHOUDING ESSENTIEEL IS IN BEPAALDE SITUATIES DOOR DE DAG HEEN.

verbeteren gezondheid

ONDERWIJZEN HOE U UW GEZONDHEID KUNT VERBETEREN EN CHRONISCHE ZIEKTEN KUNT VOORKOMEN EN ONDER CONTROLE HOUDEN, ZOALS; HART- EN VAATZIEKTEN, HOGE BLOEDDRUK, DIABETES EN OSTEOPOROSE.

betere versie van uzelf

U HELPEN EEN BETERE VERSIE VAN UZELF TE WORDEN.

Plan een gratis intakegesprek.

Er zijn nog 8 gratis intakegesprekken over...

Bewegingsgezondheid

Fitness en het bewegen verbeteren door een
persoonlijke aanpak gebaseerd op het profiel
van de patiënt en zijn mogelijkheden.

Het bereiken en behouden van maximale
spierflexibiliteit. Dit zorgt voor een verbeterde
levenskwaliteit.

Spierdisbalans corrigeren die een invloed heeft
op de lichaamshouding.
Kernstabiliteitsoefeningen geven en toepassen
voor de educatie van de patiënt.

Of krijg een gratis MyOvision scan.

De Myovision scanner is een high tech medisch apparaat dat de spieractiviteit meet. Het apparaat registreert een afwijkende spierspanning en verschoven wervels. Een Myovision scan maakt in feite zichtbaar wat de chiropractor voelt. Soms veroorzaken beknelde en geïrriteerde rugwervels niet meteen pijn. De scan brengt eventuele probleemzones duidelijk in beeld waarop de chiropractor een passende behandeling kan starten.

Ons team

Hier zijn wij te vinden

FAQ

Most frequent questions and answers

Chiropractie zijn correcties van de ruggengraat voor het welzijn van uw ruggengraat en zenuwstelsel.

Ons centraal zenuwstelsel heeft een enorm belangrijke functie en wordt daarom beschermd door de ruggengraat. Wanneer er een verschuiving van een wervel plaatsvindt, kunnen zenuwen beklemd raken. Dit wordt “subluxatie” genoemd. De chiropractor zet door middel van een correctie de wervel op de juiste plaats, zodat de zenuwen geen belemmering hebben en ongestoord signalen kunnen sturen naar ons lichaam.

Ons zenuwstelsel stuurt het immuunsysteem, hormoonstelsel en alle organen aan, dus het is heel belangrijk om uw ruggengraat in goede gezondheid te houden. Chiropractie is niet alleen een oplossing voor rug- en nekklachten, maar is van belang voor de functie van ons hele lichaam.

Ons zenuwstelsel is waar alles begint, alle signalen naar ons lichaam zijn afkomstig van ons zenuwstelsel, door deze in goede conditie te houden, verbetert dat een breed scala aan klachten en ziektes. Door de onderliggende oorzaak te behandelen en niet slechts symptomen te verbloemen met medicijnen, geeft dit ons lichaam de kans te herstellen. Een goed functionerend zenuwstelsel = een goed functionerend lichaam!

Tijdens de eerste afspraak gaat de chiropractor u vragen stellen, uw medische achtergrond leren kennen en een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitvoeren, dit duurt ±45 minuten.

Tijdens de tweede afspraak krijgt u gezondheidsadviezen en uw eerste behandeling, dit duurt ±45 minuten.

De vervolgbehandelingen duren ±15 minuten.

Dit ligt aan uw klachten en problemen. Tijdens de intake zal Dr. Molina u een indicatie geven van de frequentie van behandelingen. De frequentie is dus geheel afhankelijk van de situatie van de patiënt, maar als voorbeeld:

Tijdens de eerste fase moet het lichaam de nieuwe stand van de wervels accepteren. De spieren zullen aan het begin weerstand bieden, omdat de spanning al lange tijd was aangepast aan de scheefstaande wervels. Vandaar is aan het begin een intensieve behandeling nodig, twee of drie keer per week om uw lichaam te stabiliseren. Er kunnen ontgiftingsreacties gebeuren, vandaar dat u voldoende water moet drinken en rust moet nemen.

Tijdens de tweede fase is het de bedoeling uw lichaam weer te laten wennen aan de correcte positie van de ruggenwervels. De frequentie van de behandeling neemt af, u komt bijvoorbeeld één keer per week.

Tijdens de derde fase komt u bijvoorbeeld maandelijks of eens in de twee maanden terug om ervoor te zorgen dat uw ruggengraat in dezelfde positie blijft en daarmee toekomstige problemen te voorkomen! U kunt dit bezien als een “APK controle” van uw ruggengraat of net zoals u eens in de zoveel tijd naar de tandarts gaat voor een gebitscontrole.

Ja, dat mag. Vraag uw röntgenfoto’s aan bij uw ziekenhuis, neem deze mee naar uw afspraak. Dr. Molina zal hier dan rekening mee houden.

Chiropractische behandelingen zijn voor patiënten van alle leeftijden en helpen bij verschillende ziekten. Het is vaak bekend dat chiropractie helpt bij rug- en nekklachten, migraine en hoofdpijn. Echter helpt chiropractie ook bij vele andere ziektes en klachten, want onze algehele gezondheid is afhankelijk van de staat waarin ons zenuwstelsel zich bevindt.

90% van zenuwbeklemmingen geven geen pijnsymptomen, vandaar dat het voor zowel mensen met en zonder rugpijn en voor zowel gezonde als zieke mensen, zeer belangrijk is om door een chiropractor gecheckt te worden.

Over het algemeen zijn de correcties niet pijnlijk, maar afhankelijk van uw situatie kan het een kort gevoel van discomfort geven, maar dit verdwijnt heel snel. De behandeling wordt door de meeste mensen als prettig ervaren en geeft vaak direct al verlichting van uw klachten.

Dr. Molina past verschillende chiropractische technieken toe om structurele verandering aan te brengen in uw ruggengraat, o.a. CBP (Chiropractic BioPhysics), Diversified, Thompson, Gonstead, Decompressie Therapie, ART (Active Release Technique) en behandelingen met de Accustim (dit is prettig voor degenen die bang zijn voor ‘’kraken’’).

Ook doet hij Myofasciale technieken (triggerpoint behandelingen voor spieren en omliggend bindweefsel), Cold laser (Photobiomodulatie) en FAKTR (Functional and Kinetic Treatment with Rehab).

Dr. Molina is afgestudeerd aan Parker University in Dallas, Verenigde Staten en heeft daar de universitaire graad en titel ‘Doctor of Chiropractic’ behaald.

Het intakegesprek met Dr. molina is helemaal gratis. Voor de rest adviseren wij u om te kijken bij het kopje ‘tarieven’.

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering worden behandelingen vanuit het alternatieve pakket deels vergoed tot een maximaal bedrag per jaar.

Nee, u heeft geen verwijzing van de huisarts nodig en kunt op eigen initiatief een afspraak inplannen.

Plan een gratis intakegesprek.